STVV-aanvoerder blijft nuchter na nieuwe zege: "Mijn scheen en voet liggen open, natuurlijk was het penalty"


Foto: © photonews 11 februari 2019 19:01

Na de zege van STVV en het nieuwe puntenverlies van achtervolgers Anderlecht en AA Gent is Sint-Truiden meer dan ooit kandidaat om play-off 1 te spelen. "Maar we bekijken alles wedstrijd per wedstrijd."

Er resten nog vijf matchen, maar STVV ligt vier punten voor op Gent en Anderlecht. "Nog vijf wedstrijden te gaan", aldus Botaka. "Het voelt goed, maar we bekijken alles wedstrijd per wedstrijd. Het was een moeilijke match voor ons tegen Waasland-Beveren. Ik had niet het gevoel dat we in de problemen kwamen, maar die laatste pass was vaak net niet goed. Het zag er niet uit, maar de drie punten tellen."

Het was wachten tot het absolute slot, maar die winnende - en overigens verdiende - treffer kwam er toch. "Ik had wel het gevoel dat we die tweede zouden maken", zegt de aanvoerder. "We bleven pushen. Die bal ging er misschien lelijk in, maar het belangrijkste is dat hij telt. We hebben het zelf geforceerd."

Zuiver penalty

Botaka deed met een uitgelokte en omgezette strafschop ook zijn duit in het zakje. "Natuurlijk was het strafschop op mij. Mijn scheen en mijn voet liggen open." Nochtans moest de VAR tussenkomen en Lambrechts een handje helpen. "Ik was er zelf van overtuigd en één van de spelers van Waasland-Beveren kwam meteen naar me toe en zei dat het een strafschop was."

Conclusie: het moet al serieus fout lopen als STVV het play-off 1-laat liggen. Al blijft Botaka voorzichtig. "Het ziet er momenteel heel erg goed uit voor ons. We kunnen niet elke week topvoetbal op de mat leggen, maar je moet in alle omstandigheden een resultaat kunnen neerzetten. Of twee overwinningen voldoende zijn voor play-off 1? Tja, je weet nooit in voetbal", lacht Botaka nog. 

Jupiler Pro League \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.