Pozuelo is hét gespreksonderwerp: "Zijn vertrek kan Genk de titel kosten" & "Anderlecht maakte net hetzelfde mee met Boussoufa"

11 februari 2019 23:18

Het gespreksonderwerp van de dag náást het veld: Alejandro Pozuelo. De Spaanse spelmaker dreigt Racing Genk alsnog te verlaten en die beslissing doet de gemoederen hoog oplaaien. Analist Wesley Sonck koos het als zijn moment van de week in 'Extra Time'.

"Kan ik het begrijpen? Ja, in Canada kan hij heel veel geld verdienen, zo simpel is het. Alleen is het moment zo raar", zei Wesley Sonck. "In volle competitie, bij titelkandidaat nummer één - dat kunnen ze nu niet meer wegsteken - en als één van de beste voetballers in België..."

De vraag die dan automatisch naar boven komt: of zijn vertrek Genk de titel kan kosten? "Tuurlijk", knikte Sonck. "Als je de beste speler weghaalt - of toch op z'n minst één van, want er lopen daar veel goeie rond - dan kan dat hen echt die titel kosten."

Zijn collega Marc Degryse sprong bij en meerbepaald over de bedenkelijke afkoopclausule (lees hier meer). "Het is absoluut niet netjes. Drie weken geleden zwoor hij nog trouw aan Genk en nu zou hij naar Canada vertrekken, dat is natuurlijk niet correct", vond Degryse.

"Maar goed, in de voetbalwereld moeten we van niets meer verschieten. Dit is in het verleden nog al gebeurd. Boussoufa is in 2011 ook vlak voor de play-offs vertrokken. Zomaar, weg. Anderlecht stond toen ook aan de leiding, maar mede daardoor zijn ze wel geen kampioen meer geworden."

Europa League \\ KRC Genk \\ Toronto FC
 
 
 
Reacties.