Beerschot Wilrijk kan rekenen op zijn bankzitters: "Blij dat invallers voor verschil zorgen"


Foto: © photonews 12 februari 2019 07:09

Iedereen spreekt over de brede kern van KV Mechelen, maar ook Beerschot Wilrijk bewijst dat ze op hun bank kunnen rekenen. Voor de tweede week op rij maakten die het verschil. Na Fessou Placca was het zondag de beurt aan Jimmy Hoffer.

Assistent-coach Will Still ziet het graag gebeuren. “Iedereen wil dat finaleticket pakken en promoveren, we streven met zijn allen hetzelfde doel na”, zegt hij in GvA. “De technische staf weet hoe moeilijk het is om als speler op de bank te zitten of zelfs naast de kern te vallen. We beschikken over ­zoveel kwaliteit in onze kern..."

Maar de trainersstaf beheert die kern ook goed. "Gerjan De Mets was zondag aan een sterke wedstrijd bezig, maar na die achterstand moesten we ingrijpen. Dan ben je gelukkig dat je als coach een beroep kunt doen op iemand met de kwaliteiten van Jimmy Hoffer. Of het nu voor een halfuur of voor vijf minuutjes is, met zijn strijdlust zorgt hij voorin altijd voor extra energie."

"Of kijk naar Fessou Placca. Vorig seizoen een basisspeler, nu moet hij voorlopig genoegen nemen met invalbeurten, maar voor de tweede week op een rij trekt hij ons wel mee over de streep. Elke speler toont op training hoe graag hij in de basis wil staan, maar we kunnen er maar elf opstellen. Het is moeilijk om iets te wijzigen aan een winnende ploeg. Dan ben je blij dat de invallers mee voor het verschil zorgen."

1e klasse B \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.