Europa League op dinsdag: geplaagd Fenerbahçe herleeft Europees

12 februari 2019 21:39

De eerste wedstrijd van de Europa League stond dinsdagavond al op het programma. Fenerbahçe ontving Zenit Sint-Petersburg in de zestiende finales van het kleine broertje van de Champions League.

Europa League op dinsdag? Jawel u leest het goed! De wedstrijd tussen  Fenerbahçe - Zenit Sint-Petersburg werd twee dagen vooruitgeschoven omdat ook Galatasaray, de andere ploeg in Istanbul, een thuismatch lootte in de Europa League. Er mogen immers geen twee ploegen uit dezelfde stad op dezelfde avond thuis spelen. 

In de Turkse Süper Lig verkeert de Turkse topclub nog steeds in een sukkelstraatje. De club uit Istanbul bekleedt de veertiende stek en telt slechts 23 punten na 21 duels. Zenit daarentegen spant de kroon in de Russische Premjer-Liga. 

Slimani

De Turken kennen Europees meer succes. Islam Slimani scoorde in de 20ste minuut de enige goal van de partij. Zenit kreeg nog een uitgelezen kans via Robert Mak, maar de Slowaak faalde vanop de stip. De Turken reizen zo volgende week met een prima uitgangspositie naar Sint-Petersburg. 

Johan Walckiers

Europa League \\ Fenerbahçe \\ Zenit St Petersburg
 
 
Reacties.