Ook deze acht Belgen komen straks in actie in Europa League

14 februari 2019 15:31

Straks krijgen we opnieuw actie in de Europa League. Na twee maanden zonder is het opnieuw uitkijken naar Belgische prestaties in Europa. Naast Club Brugge en Genk krijgen we straks nog 8 Belgen die op zoek gaan naar eremetaal met hun buitenlandse club.

Voor Belgen is het niet alleen uitkijken naar de duels van Club Brugge en Racing Genk. Ook in zes andere wedstrijden krijgen we straks Belgen te zien. 

In de tweede ronde nemen Boli Bolingoli en Radja Nainggolan het tegen elkaar op. De ex-Bruggeling heeft een basisplek bij zijn Oostenrijkse werkgever Rapid Wien, voor Nainggolan is het afwachten of hij aan de aftrap verschijnt bij Inter. 

Lazio Roma neemt het op tegen Sevilla. De Spanjaarden verloren in de groepsfase op Belgische bodem bij Standard. Jordan Lukaku komt vanavond al zeker niet in actie, Silvio Proto mag hopen op een plaatsje onder de lat. In de groepsfase keepte de voormalige Anderlecht-goalie 4 matchen.

Napoli en Dries Mertens moeten op bezoek bij het Zwitserse Zurich. Normaal geen probleem voor Mertens en zijn maatjes.

Dedryck Boyata mag het met Celtic proberen tegen het Spaanse Valencia. Celtic eindigde in de groepsfase achter Salzburg, de tegenstander van Club Brugge.

Benfica gaat op bezoek bij het Galatasaray van Christian Luyindama. Krijgt Mile Svilar vanavond zijn kans onder de lat bij de Portugese topclub?

Eden Hazard tot slot neemt het met Chelsea op tegen het Zweedse Malmö. In de groepsfase kwam Malmö met Racing Genk de beste ploeg van ons land tegen, nu mag het het gaan proberen tegen een van onze beste Belgen in het buitenland. 

Lode Nuyts

Europa League \\ Chelsea \\ Celtic Glasgow \\ Inter Milaan \\ Lazio \\ Rapid Wien \\ Valencia CF \\ Sevilla \\ Napoli \\ Malmö FF \\ FC Zürich
 
 
Reacties.