Slavia-coach weet welke speler zijn team in het oog moet houden: "Hij profiteert van de kwaliteit rond hem"

14 februari 2019 15:51

Bij Genk zijn er een paar spelers die in erg goede doen zijn. De trainer van Slavia Praag zegt dat er voldoende kwaliteit rondloopt bij de Limburgers, maar eentje vreest hij het meest.

Jindrich Trpisovsky, de coach van Slavia Praag, verwacht zich donderdagavond aan een duel met "twee offensief ingestelde teams die toch op 'safe' zullen spelen". Dat schrijft Het Belang van Limburg

Ik denk niet dat hij nog lang bij Genk zal spelen

Bij Genk steken er dit seizoen enkele spelers bovenuit, waaronder Ally Samatta. Trpisovsky vreest hem dan ook meer dan de andere Limburgers. "Het is een heel gevaarlijke speler. Hij is bijzonder snel en kan uit alle hoeken scoren. Ik denk niet dat hij nog lang bij Genk zal spelen."

Maar hij maakt er nog wel een kleine kanttekening bij. "Al moet gezegd dat hij vooral profiteert van de goede spelers rondom hem. Met Pozuelo, Trossard en Malinovskyi is zijn aanvoer geweldig.” Die eerste hoeft de trainer wellicht niet te vrezen vanwege zijn transferperikelen.

Trpisovsky is natuurlijk niet voor niets bang van Samatta. De Tanzaniaanse sluipschutter zit in de competitie al aan 19 rozen in 24 partijen. In de poulefase van de Europa League trof hij 3 keer raak in 5 partijen. 

Manuel Gonzalez

Europa League \\ KRC Genk \\ Slavia Praha
 
 
Reacties.