De ene spits is de andere niet: Pool doet nu al even goed als voorganger op een half jaar bij Milan

18 februari 2019 19:36

In de Serie A loopt er een fenomeen rond dat luistert naar de naam Krzysztof Piatek. De Poolse aanvaller maakte in de eerste seizoenshelft furore bij Genoa met dertien goals in negentien matchen. Dat leverde hem een transfer op naar Milan, waar hij blijft scoren aan de lopende band.

Milan haalde afgelopen winter Piatek binnen om de teleurstellende prestaties van Higuain te doen vergeten. De Argentijn moest plaats ruimen bij Juve na de komst van Cristiano Ronaldo, maar zijn verblijf bij I Rossoneri werd geen onverdeeld succes. Sinds januari loopt hij alweer rond bij Chelsea.

Nu al evenveel goals in de vaderlandse competities

Piatek heeft voorlopig slechts vijf matchen op de teller voor rood en zwart, maar scoorde nu al evenveel goals (zes stuks) in de Italiaanse competitie en beker als Higuain. De Argentijn had daar twaalf wedstrijden meer voor nodig.

Tweede beste ploeg in de Serie A sinds zijn komst

Sinds de komst van de Pool gaat het de Milanezen voor de wind. Ondertussen zijn ze opgeklommen naar de vierde plek in het klassement. Enkel het ongenaakbare Juventus heeft een betere vorm de laatste vijf matchen met twee punten meer en 13/15.

Sam Suttels

Serie A \\ Chelsea \\ AC Milan
 
 
Reacties.