OFFICIEEL: Portugese vedette tekent bij Orlando City en dat is mogelijk slecht nieuws voor ex-Anderlechtspeler

18 februari 2019 18:02

Luis Nani heeft een contract getekend bij Orlando City. De Portugese ster zou bij Orlando één van de 'designated players' worden. Dat is een speler waarbij ze over de salary cap mogen gaan. Nu is Sacha Kljestan (Ex-Anderlecht) één van die spelers, maar dat kan dus veranderen.

Nani, ondertussen al 32, wou weg bij Sporting Lissabon omdat ze denken aan loonsvermindering voor de Portugees. Hij scoorde dit seizoen al 8 doelpunten in 27 wedstrijden.

De Portugese winger tekende een contract van drie jaar bij de club uit de MLS. Orlando hoefde geen transfersom te betalen aan Sporting.

De beste jaren van Nani waren uiteraard bij Manchester United, waar hij acht seizoenen speelde. Daar was hij goed voor 40 doelpunten in 230 wedstrijden. Hij won bij 'de Mancunians' vier titels en één keer de Champions League.

Nu waagt hij de stap naar Amerika. Bij Orlando City wordt één van de drie designated players. Voor hem waren dat ex-Anderlechtspeler Sacha Kljestan, Dom Dwyer en Josue Colman. Eén van die drie spelers zal een loonsvermindering krijgen, aangezien er maar maximum drie spelers boven de salary cap mogen zitten. Maar wie van de drie?

Hannes Van Gael - Nils Wens

Sporting Lissabon
 
 
Reacties.