Waarom Pozuelo op de bank laten starten tegen Praag en Club Brugge tóch slim was van Clement

19 februari 2019 13:47

"Als Clement Pozuelo weer niet laat starten, verklaar ik hem gek", zei analist Marc Degryse nog in aanloop naar Club Brugge-Genk. Zo dachten de meeste mensen erover. Maar de Spaanse spelmaker begon effectief op de bank en ex-trainer Ariël Jacobs is één van de weinigen die dat kon begrijpen.

"Ik zou Clement adviseren om nu al op zoek te gaan naar een alternatief, zoals hij tegen Praag en Club Brugge al geprobeerd heeft. Tegen Club pakte dat misschien verkeerd uit, maar het is niet gezegd dat Genk mét Pozuelo als basisspeler een beter resultaat had neergezet", meent Jacobs in Het Laatste Nieuws.

"Ook al zou Pozuelo nog tot het einde van de reguliere competitie in Genk blijven, dan nog vind ik dat je nu al volop nieuwe dingen moet proberen. Ik zou een Fiolic zoveel mogelijk laten proeven, want hij zal op termijn toch de vervanger moeten worden van Pozuelo."

Nú moet Clement zoeken naar een alternatief voor Pozuelo - Ariël Jacobs

Als trainer van Anderlecht maakte Jacobs al eens een gelijkaardige situatie mee met Mbark Boussoufa, die ook vlak voor de play-offs vertrok. Hij weet dus als geen ander hoe moeilijk deze situatie kan zijn.

"Hier heb ik het gevoel dat niemand echt het achterste van zijn tong wil laten zien. Bij Boussoufa was alles meteen heel duidelijk, bij Racing Genk is dat niet zo en dat maakt het voor een trainer heel moeilijk. Pozuelo is er wel nog, maar hij geeft zelf aan dat hij fysiek en mentaal niet 100% fit is. Pozo is een belangrijke speler, maar je mag als coach ook niet toelaten dat hij zichzelf boven de groep plaatst."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Sparta Praag
 
 
Reacties.