Sels geeft zijn mening over ontslag Vanhaezebrouck: "Had hij meer tijd gekregen, was het hem gelukt"

19 februari 2019 13:12

Matz Sels was bij Gent en Anderlecht één van de trouwe soldaten van Hein Vanhaezebrouck. De doelman geeft nu in een interview met S/V Magazine zijn mening over het ontslag: "Ik heb misschien niet genoeg geprobeerd hem van idee te doen veranderen."

Dat Hein niet in de beste periode bij Anderlecht is beland, mag duidelijk zijn. "Bij Gent heeft hij drie seizoenen na elkaar het beste uit de spelersgroep gehaald: eerst de titel, dan de tweede ronde van de Champions League en het seizoen daarop schakelde hij Tottenham uit op Wembley. Op Anderlecht heeft hij het op dezelfde manier proberen te doen. Had hij meer tijd gekregen, dan was het hem gelukt. Maar bij Anderlecht is geduld iets van korte duur", aldus Sels.

Sels heeft ook een idee waar het misliep. "Hein is Hein. Iedereen weet hoe hij in elkaar zit. Misschien speelde de overname hem toch parten? Raakte hij gefrustreerd omdat hij niet de spelers kreeg die hij wilde? Het doet niets af aan zijn kwaliteiten. Het is een trainer die voetbal ademt. Bevraag de spelers die met hem hebben gewerkt en ze zullen allemaal hetzelfde zeggen: Hein is op tactisch vlak de sterkste trainer die ze hebben meegemaakt."

Je moet meegaan in zijn denken. Als je hem niet volgt, vlieg je eruit

Maar zijn steun brokkelde langzaam af. Hij stond ook niet open voor verandering. "Ik heb het misschien niet hard genoeg geprobeerd... Hij heeft zijn voetbalvisie er bij Gent doorgedrukt en het werkte. Hij ging dat zeker niet zomaar veranderen. Je moet meegaan in zijn denken. Als je hem niet volgt, vlieg je eruit. Ik zeg niet dat alle spelers akkoord gingen met zijn ideeën, maar iedereen voerde wel uit wat hij zei. Bij Anderlecht is hij er jammer genoeg niet in geslaagd om met zijn manier van werken kampioen te spelen."

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Strasbourg
 
 
 
Reacties.