"Wat die hattrick tegen Bayern München met me deed? Niet veel": Lukebakio speelt zich in de kijker en schaafde aan zijn mentaliteit


Foto: © photonews 20 februari 2019 21:50

Fortuna Düsseldorf kan op de diensten rekenen van twee Belgen en lijkt bovendien onderweg naar het behoud in de Bundesliga. Een van de exponenten van het succes: Dodi Lukebakio.

Lukebakio staat te boek als een speler met een handleiding. Hij was met zijn hoofd niet altijd bij de zaak, maar ondertussen heeft hij aan die reputatie gewerkt. Dat beweert hij zelf toch. "Dat gebrek aan stiptheid was eigen aan me, het was een gewoonte die moeilijk af te leren was", verklaarde hij in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

Ik dacht niet: wauw, ik maakte drie goals in Bayern!

"Al kan je niet zeggen dat ik niet gedisciplineerd was. Ik was jong en in plaats van een etiket op mij te kleven, moest ik geholpen worden. Niet alles was mijn fout, maar ik nam mijn verantwoordelijkheid op en leerde daarvan. Nu zet ik vier wekkers om zeker te zijn dat ik op het goede moment wakker ben."

Maar ook op het sportieve vlak zette hij grote stappen. Het beste voorbeeld daarvan is misschien wel zijn hattrick tegen Bayern Müchen. Al hecht hij daar zelf niet zoveel waarde aan. "Het deed me niet veel... Uiteraard deed het me goed en wou ik me meten met mannen die in de Champions League uitkomen, maar het was niet zo dat ik mij tijdens de wedstrijd tegen mezelf zei: wauw, ik maakte drie goals in Bayern!'

Bundesliga \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
 
Reacties.