Heeft Neymar het verkorven in eigen land? Brazilianen plaatsen hem niet eens in top 10 na Pele

20 februari 2019 06:41

Een poll van ESPN Brasil leverde een wel heel opmerkelijk resultaat op. Volgens de Brazilianen hoort Neymar niet eens in de top 10 van beste Braziliaanse voetballers na het tijdperk-Pele.

De Braziliaanse sportzender ESPN Brasil zette een poll op poten waarin gezocht werd naar de beste Braziliaanse voetballer na het tijdperk-Pele. De Brazilianen blijken echter geen grote fan te zijn van Neymar. 160.000 fans stelden een top tien samen, daarin geen spoor van de duurste speler aller tijden. 

Ondanks het feit dat enkel Pele en Ronaldo meer doelpunten maakten voor de Goddelijke Kanaries is de liefde voor Neymar in eigen land niet bijster groot. De top drie wordt bezet door Ronaldo, Ronaldinho en Romario. De flukse dribbelkont van PSG staat uiteindelijk pas op plaats elf.

Wereldkampioenen

De meeste spelers die in de top tien staan hebben een WK gewonnen met Brazilië. Momenteel is dat Neymar nog niet gelukt. Op het WK in eigen land kregen de Goddelijke Kanaries een historische pandoering van Duitsland (1-7). Ook in Rusland liep het mis: België schakelde de Brazilianen uit. Kan een wereldtitel de populariteit van Neymar in eigen land opnieuw doen boomen?

Lode Nuyts

Ligue 1 \\ PSG \\ Brazilië
 
 
Reacties.