Groepsgenoot van Standard is eerste 1/8 finalist in de Europa League, oude bekende uit de JPL pakt dom rood

20 februari 2019 20:10

FC Sevilla is de eerste ploeg die een ticket naar de volgende ronde van de Europa League te pakken heeft. Het rekende ook in de terugwedstrijd af met Lazio (2-0).

De Romeinen moesten proberen om de goal van Ben Yedder uit de heenmatch in Italië uit te wissen, maar het was de Franse spits van Sevilla die als eerste toesloeg. Hij scoorde in de twintigste minuut zijn zesde goal in deze jaargang van de Europa League, waardoor Lazio nog twee keer moest scoren om door te gaan.

Op het uur was er een meevallertje voor Lazio nadat Vázquez van de thuisploeg tegen zijn tweede gele kaart van de partij aanliep. Een numerieke meerderheid dus voor de troepen van Simone Inzaghi, maar die duurde niet langer dan tien minuten. Het potje van Marusic (ex-speler van Kortrijk en Oostende) kookte over en hij pakte rechtstreeks rood. Opnieuw tien tegen tien.

Sarabia scoorde even later de 2-0 op aangeven van Jesus Navas en dat was meteen de doodsteek voor de Romeinen. Bij Lazio stond Proto niet tussen de palen en Jordan Lukaku schopte het niet eens tot de Europese selectie. Milinkovic-Savic, ex-Genk, werd in minuut 56 naar de kant gehaald.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Lazio \\ Sevilla
 
 
Reacties.