Denayer stopt nu zelfs Messi en Suarez in zijn achterzak: "Hij kan nog hoger geraken" & "Terechte Rode Duivel"


Foto: © photonews 21 februari 2019 10:40

Jason Denayer bleef lang een beetje onder de radar, maar sinds zijn definitieve transfer van Manchester City naar Olympique Lyon is alles losgebarsten. Dinsdag was de Belgische verdediger nog Man van de Match in de 0-0 tegen het grote Barcelona.

"Hij was heel snel goed bij Lyon. Denayer is de meest constante, hij heeft zijn niveau zelfs nog omhoog getrokken na een iets moeilijkere periode in oktober en november. Hij is de beste verdediger van de ploeg", verklaart clubwatcher Bilel Ghazi van L'Équipe aan Het Laatste Nieuws.

"Tegen Barcelona haalde hij zowat alles weg achteraan. Weet je: Denayer is geen grote prater. Hij spreekt op het veld", zegt Ghazi. "Het was zeker geen geïsoleerde prestatie. (denkt na) Hij kan hoger spelen dan hier, maar hij mag geen etappes overslaan."

Ook bondscoach Roberto Martinez merkte het al op en haalde hem in oktober weer bij de Rode Duivels. "Een kans die hij kreeg op basis van wat hij liet zien bij Lyon, een terechte beslissing. Ik vermoed dat hij er de volgende keer opnieuw bij is. Hij verdient het ook, vind ik. Denayer is jong én heeft nog een grote progressiemarge."

Speler van de Week

Nog een leuk weetje: Jason Denayer is genomineerd voor Speler van de Week in de Champions League. Stemmen kan via onderstaande link:

Ligue 1 \\ Champions League \\ Lyon \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.