"Een beetje bevrijding": Philippe Clement legt uit waarom Pozuelo, debutant Ito en Lucumi aan de aftrap staan in Genk - Slavia Praag


Foto: © photonews 21 februari 2019 20:07

KRC Genk wil zich maar wat proberen te plaatsen bij de laatste zestien in de Europa League, maar moet dan in eigen huis winnen tegen een stug Slavia Praag. Daartoe rekenen ze ook op de flitsen van ... Alejandro Pozuelo.

De Spanjaard begint namelijk in de basis tegen Slavia Praag, nadat hij vorige week een geniale invalbeurt liet zien en ook tegen Club Brugge nog op de bank begon. "Hij heeft het op training afgedwongen de voorbije dagen. Hij heeft goed getraind en zijn kwaliteiten laten zien", aldus Philippe Clement tegen Sporza voor de wedstrijd.

"Hij speelde een beetje bevrijd leek het wel op training. Wat hij moet doen de komende dagen? Alles geven, elke seconde dat hij hier is. Ik denk dat dat vrij duidelijk is."

Ito en Lucumi

In de basis is er ook plaats voor Ito, die zijn debuut zal maken: "Hij is er laat in de transfermercato bijgekomen. Zo'n jongen moet je op een bepaald moment ook zetten en hij maakte indruk op training. We hopen dat hij met zijn snelheid en acties iets kan bijbrengen."

Achteraan wordt Aidoo naar de bank verwezen: "Lucumi heeft iets meer voetballende kwaliteiten, dat zullen we nodig hebben om op het middenveld wat extra maken. Elke week is belangrijk, dus we moeten het op een bepaald moment proberen, ook al komt hij terug uit blessure."

Europa League \\ KRC Genk \\ Slavia Praha
 
 
 
Reacties.