? François De Keersmaecker zingt het clublied van Racing Mechelen 'uit volle borst' mee tijdens zijn voorstelling als voorzitter

21 februari 2019 11:42

Woensdagavond werd François De Keersmaecker op een persconferentie voorgesteld als de nieuwe voorzitter van Racing Mechelen. Hij gaf een woordje uitleg bij zijn motivatie om bij de ploeg uit de derde amateurklasse aan de slag te gaan.

'De man die altijd lacht' deed dat ook tijdens zijn voorstelling als nieuwe voorzitter van Racing Mechelen. En lachen was overigens niet het enige wat hij deed. Ook het clublied zong hij uit volle borst mee.

Maar er was ook plaats voor bittere ernst op de voorstelling van De Keersmaecker. Zo legde hij bijvoorbeeld uit waarom hij aan de slag gaat bij een club die in de derde amateurklasse vecht voor het behoud. "Mijn band met Racing is enorm. Zo is de grootvader van mijn vrouw niemand minder dan Oscar Van Kesbeeck."

En dat is een echt clubicoon van Racing Mechelen, want het stadion van groen-wit draagt zelfs zijn naam. "Daarnaast ben ik ook gecharmeerd door de club. Ze komen van heel ver en beschikken over een enthousiast bestuur, maar ze hebben moeilijkheden met het financiële aspect."

Racing heeft nog negen wedstrijden om zich te handhaven in de laagste amateurklasse. Lukt dat niet dan keert de club na één seizoen terug naar eerste provinciale.

Hannes Van Gael

RC Mechelen
 
 
Reacties.