Treurige exit Belgische ploegen: ook Genk krijgt serieuze rammeling in match waarin niks lukte en alles verkeerd ging


Foto: © photonews 21 februari 2019 22:52

't Is geen leuke avond geworden voor de Belgische ploegen in de Europa League. We hebben niemand meer op het Europese toneel nadat eerder Club Brugge slaag kreeg van Salzburg. Een onherkenbaar Genk kreeg een even straffe rammeling thuis van Slavia Praag.

Philippe Clement dropte Pozuelo en Ito in de basis. De Limburgers kwamen vroeg op voorsprong na een onwaarschijnlijk blunder van de bezoekende doelman. Kolar onderschepte een lange bal, maar dacht toen dat hij het wel even voetballend kon oplossen. Trossard nam hem kinderlijk makkelijk de bal af en scoorde in het lege doel.

Doodzieke Heynen

Een droomstart denk je dan, maar vreemd genoeg kwam Genk er na het doelpunt nog amper aan te pas. De rechterflank werd slag om slinger overlopen en centraal konden de lange jongens een paar waarschuwingen richting Vukovic koppen. Het kon niet blijven duren en Maehle - die weinig steun kreeg van Ito - kon tegen de overmacht de voorzet van Zmrhal niet beletten. 

En dan ging Vukovic ook maar eens in de fout door de bal halfslachtig weg te duwen... op het hoofd van Coufal, die ook makkelijk scoorde. 't Was niet het avondje van de doelmannen bij de Belgische clubs. Philippe Clement moest ook al vroeg ingrijpen. Hij bracht Dries Wouters voor Heynen, die opeens begon over te geven. 

Maar die eerste helft, dat hebben ze in de Luminus Arena nog niet gezien dit seizoen in Genk. Nul opbouw, nul balcirculatie... Nu moet gezegd dat de Tsjechen er wel heel kort opzaten. Het spel lag slag om slinger stil voor een overtreding waar de kuiten en enkels niet bij gespaard werden.

Alle tegenslag van de wereld

Het werd zo'n match waarbij niks lukte of hun kant opviel voor Genk. Toen Vukovic en Dewaest in botsing kwamen bij een voorzet bleef de bal panklaar liggen voor Traore voor de 1-2. Tot overmaat van ramp blesseerde Vukovic zich daarbij zwaar en moest ook vervangen worden. Vreemd genoeg wisselde Clement op datzelfde moment De Norre voor Uronen... Geen offensieve wissels meer dus.

Niet dat het nog veel uitmaakte, want Slavia klaarde de klus nog voor de 70ste minuut. Een indrukwekkende kapitein Skoda met twee perfecte kopballen. De eerste nadat niemand reageerde toen Jackers keerde, de tweede een sublieme boogbal in de kruising. Dit gaat aankomen bij de troepen van Philippe Clement.

Europa League \\ KRC Genk \\ Slavia Praha
 
 
 
Reacties.