? HERBELEEF: Grootste nederlagen in Europa na 2000: Racing Genk (2/2)


Foto: © photonews 22 februari 2019 19:45

Gisteren speelden zowel Club Brugge als Racing Genk hun terugmatch in de 1/16de finales van de Europa League. Voor beide clubs werd het een horroravond. Club ging kansloos met 4-0 onderuit in Salzburg, Genk blameerde zich dan weer in eigen huis met zware 1-4 cijfers tegen Slavia Praag.

Wij lijsten voor u de grootste Europese verliespartijen op van beide ploegen na 2000. Club Brugge kwam al aan bod, nu is het de beurt aan Racing Genk.

Real Madrid (2002-2003)

Racing Genk bereikte in het seizoen 2002-2003 voor de allereerste keer ooit de groepsfase van de Champions League. Daarin werd Racing Genk compleet in de vernieling gespeeld door Real Madrid. Op bezoek bij De Koninklijke ging het met de billen bloot: 6-0. De Limburgers kwamen ei zo na de eerste helft zonder kleerscheuren door, maar een owngoal van Zokora en een doelpunt van Salgado beslisten daar anders over. Na rust zorgden Figo, Guti, Celades en Raul voor een regelrechte afstraffing.

Chelsea (2011-2012)

Negen jaar later haalde Genk voor een tweede maal de groepsfase op het Kampioenenbal. Het kreeg toen met Chelsea, Valencia en Leverkusen drie loodzware tegenstanders voor de kiezen. Op Stamford Bridge kregen ze vijf goals te incasseren. De schutters van dienst waren Meireles, Torres (2x), Ivanovic en Kalou.

Valencia (2011-2012)

Na de forfaitscore op Chelsea volgde een maand later nog een grotere blamage in Mestalla eind november. Een onnoemelijk zwak Genk kreeg niet minder dan zeven doelpunten om de oren. Roberto Soldado was de grote man met een loepzuivere hattrick in de eerste 45 minuten.

Europa League \\ KRC Genk \\ Slavia Praha
 
 
 
Reacties.