Kums over zijn 17-jarig maatje Verschaeren: "Ik zie mezelf wat in hem... Maar hij is beter"


Foto: © photonews 22 februari 2019 06:25

Anderlecht rekent sinds enkele weken op een 17-jarige. Yari Verschaeren is de nieuwe chouchou van het Astridpark. Met Sven Kums klikt het wonderwel, op en naast het veld. Al waarschuwt de meer ervaren Kums wel om de lat nog niet te hoog te leggen.

Analist Wim De Coninck vergeleek hem zelfs al met Hans Vanaken. Dat Verschaeren even belangrijk is voor Anderlecht als de Gouden Schoen dat voor Brugge is. "Goh, even belangrijk... Hij is wel belangrijk voor ons de laatste weken. Maar Vanaken is wel iemand die dat al langer doet", blijft Kums voorzichtig.

"Laten we hopen dat Yari dat ook doet. Hij heeft alleszins heel veel potentieel. Het is iemand met goeie voeten en met een goeie kop erop. Hij pikt veel op en loopt niet snel naast zijn schoenen. Dat is belangrijk voor een jonge gast die heel snel is moeten komen van de jeugd."

Hij is nog geen Boussoufa, maar dat kan ook niet

Al bij de eerste match samen was te zien dat de twee elkaar weten te vinden op het veld. Ondanks het leeftijdsverschil zoeken ze elkaar ook op naast de groene mat. "Wij voelen elkaar goed aan, ook buiten het veld. Het is een verstandige kerel en een goeie gast. Ik zie mezelf wel wat in hem, maar hij is beter. Met hem hebben we een type dat een match kan openbreken. Nee, hij is nog geen Boussoufa, maar dat kan ook niet. Hij komt net piepen. Je weet, jonge gasten, dat gaat nog met ups en downs."
 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.