Thorgan Hazard zwaar onderuit tegen ploeg van Koen Casteels, Bayern zet Dortmund fel onder druk

23 februari 2019 17:27

Het is niet zo dat de top drie van de Bundesliga op zaterdagnamiddag doorheen is geschud, maar één en ander is wel duidelijk geworden. Het lijkt nu wel helemaal zeker dat het voor de titel een tweestrijd zal worden, want Mönchengladbach ziet Bayern München verder weglopen.

Mönchengladbach - Wolfsburg 0-3

Thorgan Hazard en Mönchengladbach kregen een verraderlijke affiche voorgeschoteld met de komst van Wolfsburg, de ploeg van Koen Casteels. Beide Belgen verschenen aan de aftrap. Bij de rust stonden de bezoekers er al goed voor, want Yannick Gerhardt had er 0-1 van gemaakt.

Na de pauze was het Admir Mehmedi die de schijnwerpers naar zich toe trok. De Albanese Zwitser verdubbelde halfweg de tweede helft de score. In de slotfase telde Mehmedi op aangeven van Brooks de thuisploeg helemaal uit. Zo werd het een pijnlijke afstraffing voor Hazard & co.

Bayern München - Hertha BSC 1-0

Voor Bayern vielen er dus zaakjes te doen, want bij winst liep het acht punten uit op Mönchengladbach. Dat mocht tegen middenmotor Hertha geen probleem zijn. Het duurde toch langer dan een uur eer Javi Martinez op assist van James Rodriguez de bevrijdende treffer lukte. Mede door de uitsluiting van Karim Rekik in het slot waren de bezoekers niet bij machte om terug te slaan.

Er werden in de namiddag nog twee andere wedstrijden afgewerkt in de Bundesliga. Freiburg won van Augsburg met 5-1 en Mainz blikte Schalke in met 5-0. Helemaal bovenaan is Bayern nu op gelijke hoogte gekomen van Dortmund. Dat speelt zondag nog de topper tegen Leverkusen.

Redactie

Bundesliga \\ Bayern München \\ VfL Wolfsburg \\ Hertha Berlin \\ Bor. Mönchengladbach
 
 
Reacties.