Knappe terugkeer voor speler Lierse Kempenzonen: "Langdurige blessure bekronen met belangrijke goal was summum"


Foto: © photonews 25 februari 2019 14:58

Lierse Kempenzonen rechtte afgelopen weekend de rug in eerste amateur. Na een 3-0 nederlaag bij nummer twee Deinze ging Oudenaarde voor de bijl met 3-1. Nick Kuijlaars eiste een hoofdrol op. Hij effende het pad voor De Pallieters door met zijn eerste baltoets voor de 2-1 te tekenen.

Lierse Kempenzonen had het aanvankelijk wel niet onder de markt tegen Oudenaarde en ging rusten met een 0-1 achterstand na een penaltygoal. Na rust stelden De Pallieters snel orde op zaken via Bernier. Kuijlaars kwam bij een 1-1 stand tussen de lijnen en werd de held van de avond door na twee minuten een echt pareltje te scoren. Hij maakte zijn rentree na langdurig blessureleed.

De speler deed zijn verhaal bij Gazet van Antwerpen. “Ik kreeg de bal ideaal van Toon Janssen. Ik twijfelde even tussen mijn tijd te nemen of het leer meteen vol op de slof te pakken. Acht van de tien keer belandt zo’n bal dan ergens in de tweede ring van de tribune, maar deze keer viel hij ideaal op de wreef. Een pegel onder de lat en 2-1."

Nog zeven finales

"De ontlading was enorm. Het maakte de viering tot mijn zwaarste inspanning van de avond. Het was voor mij mijn eerste afspraak met het Lisp na mijn langdurige blessure. Die kunnen bekronen met een belangrijke goal was het summum.”

Na de 2-1 hadden ze voldoende kansen om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar de verlossende goal liet lang op zich wachten. “We hadden het genadeschot veel sneller moeten toedienen, maar vooral de drie punten zijn van tel. Zeker na die miskleun in Deinze stonden we erop om ons te herpakken voor de eigen fans. Dat is gelukt."

"We mogen nu even uitblazen en gaan dan vol voor de laatste zeven wedstrijden. Het zullen nog zeven finales worden met zeker buitenshuis heel lastige opdrachten. In deze reeks worden er geen cadeaus uitgedeeld. Deze vierde thuiszege op rij zorgt wel voor het nodige vertrouwen om te geloven in een goede afloop.”

Lierse Kempenzonen
 
 
 
Reacties.