Nederlandse scheidsrechter over VAR: "Voor dat schermpje staan is een mindfuck"

26 februari 2019 14:10

De Nederlandse scheidsrechter Pol van Boekel en de VAR: voorlopig is het geen geslaagd huwelijk. Nadat Van Boekel twee weken geleden al in het oog van de storm stond liet hij nu een opvallende uitspraak noteren.

Twee weken terug floot de Nederlandse scheidsrechter het duel tussen FC Utrecht en PSV. Daar negeerde hij tot twee keer toe het advies van de VAR. Beide teams leken recht te hebben op een strafschop maar Van Boekel ging niet op de raad van de videoref in. Achteraf verklaarde de Nederlandse voetbalbond dat de scheids twee grote fouten maakte.

Afgelopen weekend was het opnieuw prijs. In de slotfase van de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Heerenveen wees Van Boekel naar de stip. Iedereen leek het eens: 100% strafschop!

Niet eigenwijs zijn

Plots roept de VAR Van Boekel toch naar het scherm. Eens hij aan het scherm staat begint hij te twijfelen. Van Boekel oordeelt uiteindelijk dat het geen strafschop is en de thuisfans kunnen dat maar bijzonder matig appreciëren. 

Ik wilde niet eigenwijs zijn en weer bij mijn beslissing blijven

Na de wedstrijd liet de scheidsrechter een opvallende uitspraak noteren. "Ik wilde niet eigenwijs zijn en weer bij mijn beslissing blijven. Twee weken geleden stond het hele land voor die reden al in rep en roer. Het is misschien voer voor een psycholoog, bij dat schermpje staan is een beetje een mindfuck", aldus Van Boeckel. 

Nederlandse Eredivisie \\ Heerenveen \\ Fortuna Sittard
 
 
 
Reacties.