? Alle toppers winnen, Tottenham grote verliezer van de speeldag

27 februari 2019 22:55

Arsenal heeft nog eens stevig uitgehaald op speeldag 28 in de Premier League. De 'Cherries' uit Bournemouth gingen met 5-1 de boot in. Er stonden nog vijf andere wedstrijden op het programma, waaronder de topper tussen Chelsea en Tottenham.

Alle toppers in de Premier League kwamen woensdag in actie. Arsenal moest er een kwartiertje vroeger aan beginnen dan de rest en gaf meteen het goede voorbeeld. Bij de rust stonden de 'Gunners' 2-1 voor tegen Bournemouth, na de thee dikten Koscielny, Aubameyang en Lacazette nog aan tot 5-1. Arsenal nadert zo tot op 5 punten van aartrivaal Tottenham.

Het draait de laatste tijd wat minder bij de Spurs en dat was er ook aan te zien tegen Chelsea. De 'Blues' trokken het laken naar zich toe in de Londense derby. Alle ogen waren gericht op doelman Caballero die de voorkeur kreeg op Kepa. De Argentijnse stand-in hield zijn netten schoon en in de tweede halft maakte Chelsea het verschil via Pedro en een eigen doelpunt van Trippier.

Scorende Belgen

Voor scorende Belgen konden we in Londen blijven, want op verplaatsing bij Crystal Palace maakte Romelu Lukaku de eerste twee goals van de partij. Ward prikte nog tegen, maar in de slotfase stelde Young de zege helemaal veilig.

Liverpool maakte net als Arsenal vijf goals, met als enige verschil dat de 'Reds' er zelf geen binnen lieten. Mané was goed voor doelpunten 1 en 2, Origi nam de 3-0 voor zijn rekening. Virgil van Dijk liet dit seizoen al meermaals zien hoe belangrijk hij wel niet is voor Liverpool en bekroonde zijn tot dusver puike seizoen met nog eens twee goals.

Agüero (bis)

Manchester City had het niet onder de markt, maar gelukkig voor het blauwe gedeelte van Manchester loopt er nog een zekere Agüero rond. Met een penaltydoelpunt hield hij de drie punten in het Etihad Stadium.

Odoi en Fulham krijgen het degradatiespook maar niet verjaagd. Op Southampton werd er met 2-0 verloren.

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Tottenham \\ Arsenal \\ Manchester City \\ Chelsea \\ Southampton \\ Fulham \\ West Ham Utd \\ Crystal Palace \\ Watford \\ Bournemouth
 
 
 
Reacties.