Beerschot Wilrijk wil "intensieve samenwerking" (geen fusie) afronden: "Begrip dat er veel vragen zijn"


Foto: © photonews 27 februari 2019 07:05

Het sleept al maanden aan en er kwam amper nog nieuws over, maar de gesprekken over de intensieve samenwerking tussen Beerschot Wilrijk en Rupel Boom zijn wel degelijk nog aan de gang. Beerschot Wilrijk-voorzitter Eric Roef wil die zo snel mogelijk afgerond hebben.

Ook wij kregen te horen dat Rupel Boom zou opgeslorpt worden. Maar bij de Ratten benadrukken ze dat er geen fusie in de maak is. "Alle begrip dat er in deze fase bij de mensen die op welke manier dan ook betrokken zijn bij Beerschot Wilrijk of Rupel Boom veel vragen en bezorgdheden zijn”, aldus Eric Roef in GvA.

"Maar ik kan iedereen meteen geruststellen: Rupel Boom houdt níet op te bestaan. Maar we gaan wel intensief samenwerken, dat is duidelijk. De gesprekken hierover zitten in de laatste rechte lijn. Hopelijk worden snel de finale handtekeningen gezet en kunnen we naar buiten komen met het volledige plan."

Jeugd moet meer velden hebben

Want het is niet meer werkbaar bij de jeugd. "Indien we als Beerschot Wilrijk onze doelstelling willen halen om in de toekomst 30 tot 35 procent van onze A-kern uit onze eigen jeugdwerking te laten doorstromen, dan moeten we onze jeugdopleiding professionaliseren”, zegt Roef.

“Dat betekent in de eerste plaats een oplossing vinden voor het tekort aan accommodaties van onze jeugd en zorgen voor een degelijke infrastructuur. Momenteel moeten we 650 jeugdspelertjes of 45 jeugdploegen laten trainen en wedstrijden spelen op welgeteld drie terreinen, met een bijkomende beperkte capaciteit op het Wilrijks Plein. Dat is te weinig.”

1e klasse B \\ Beerschot \\ Rupel Boom
 
 
 
Reacties.