Vincent Kompany, de man van vallen en vooral opstaan - Coach Guardiola: "Nog nooit zo'n speler ontmoet in mijn hele carrière"

01 maart 2019 20:47

'Vince the Prince' zit terug op zijn troon. Manchester City kampt ondanks een indrukwekkende winstreeks met verdedigende problemen en daardoor moest hij iets vroeger dan verwacht weer in actie komen. Mét overtuiging en tot bewondering van coach Pep Guardiola.

"Het is niet eenvoudig. Het is zelfs ongelooflijk", verklaarde Guardiola in zijn voorbeschouwing op Bournemouth-City. "Hij is de enige speler die ik in mijn hele carrière al heb ontmoet die twee maanden aan de kant kan zitten en vervolgens na anderhalve training 90 minuten lang op topniveau kan spelen."

"Dat heb ik werkelijk nog nooit gezien. Vince heeft zelf ook tijd nodig, maar kent zijn lichaam perfect. Hij kan dat risico nemen", aldus Pep Guardiola.

Deze week speelde Kompany zijn eerste volle 90 minuten van het kalenderjaar in de Premier League tegen West Ham. Ook zaterdag tegen Bournemouth wordt hij aan de aftrap verwacht.

Premier League \\ Manchester City \\ Bournemouth
 
 
 
Reacties.