? AS Roma krijgt klop van stadsgenoot Lazio, Milan zet ongeslagen reeks verder met krappe zege tegen Sassuolo

02 maart 2019 23:07

AC Milan hield zaterdagavond de drie punten in het eigen San Siro na een krappe zege tegen Sassuolo. Ze wippen zo over stadsrivaal Inter in de stand. Lazio heeft de stadsderby tegen AS Roma gewonnen met duidelijke 3-0 cijfers.

Lazio Roma was een maatje te sterk voor stadsrivaal AS en nadert zo tot op drie punten in de stand, met een match minder gespeeld. Caecido zette zijn team op voorsprong en Immobile verdubbelde de score vanop de stip. Cataldo plaatste het orgelpunt en Kolarov slaagde er zelfs nog in om in de toegevoegde tijd twee gele kaarten te pakken.

Het was, voor de verandering, niet Piatek die de match besliste in het voordeel van AC Milan. Wel een speler van de tegenpartij. Musacchio reageerde het scherpst op een corner en dwong zo Pol Lirola om in de fout te gaan. Het was meteen ook de enige goal van de partij.

Een ander opmerkelijk feit uit de match was de rode kaart van Sassuolo-doelman Consigli. Die schatte een slechte diepe bal helemaal verkeerd in en ging dan als een miniem onder de bal door. De tegenstander raakte hij wel en dus mocht hij meteen gaan douchen.

Milan doet een goede zaak in het klassement. Dankzij het puntenverlies van Inter klimmen ze op naar de derde plaats in de ranking. Bovendien is AC nu al negen matchen ongeslagen.

{INSERT_RANKING}

Serie A \\ AC Milan \\ Sassuolo
 
 
 
Reacties.