Legendarische spits zijn lof voor Romelu is niet min: "Het was alsof je naar Xavi of Iniesta keek"

02 maart 2019 12:50

Dimitar Berbatov heeft zijn schoenen al een tijdje aan de haak gehangen, maar heeft in zijn carrière bij Bayer Leverkusen, Tottenham en Manchester United zijn naam in de geschiedenisboekjes geschreven. De Bulgaar zijn mening heeft dus wel wat gewicht. En de lof voor Romelu Lukaku was niet min...

Berbatov heeft altijd al een boon gehad voor Lukaku en na zijn twee goals afgelopen week pleit hij bij Solskjaer om hem te blijven opstellen. “Ik loop hoog op met Romelu Lukaku en hij heeft zijn plaats in de basiself verdiend”, schrijft hij in Betfair.

“Hij heeft er heel hard voor gewerkt, dat zag je in zijn wedstrijd tegen Crystal Palace. De twee goals die hij maakte, zijn loopacties, de passie die hij in zijn spel legde,... Zijn basisplaats was meer dan verdiend. Ik wil hem ook zien starten tegen Southampton.”

Die pass naar Lingard... Er zijn er weinigen die dat kunnen

Dat hij fan is, steekt hij ook niet onder stoelen of banken. “En vergis je niet: hij kan niet enkel centraal uit de voeten. In het moderne voetbal zijn er veel ploegen die met drie aanvallers spelen, die constant onderling switchen en zo de tegenstand verwarren."

"Lukaku kan als geen ander gebruik maken van de ruimtes die hij krijgt op de flanken, of dat nu van links of van rechts is... Hij heeft zo al een paar assists achter zijn naam. De bal die hij inspeelde naar Lingard tegen Liverpool bijvoorbeeld: er zijn er weinig die die pass zullen trappen. Het was alsof je naar Xavi of Iniesta keek. Lukaku is echt niet eendimensionaal, zoals de meeste mensen denken.”

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester United
 
 
Reacties.