Bolingi schrijft geschiedenis met Antwerp en schiet de Great Old naar PO1

03 maart 2019 21:54

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Antwerp mag zich dan toch klaarmaken voor PO1. Heel wat VAR-momenten op de Bosuil, maar het late doelpunt van Bolingi werd uiteindelijk toch goedgekeurd. Het werd een thriller voor de supporters.

Zondagavond waren alle wedstrijden gespeeld en had Antwerp maar één opdracht voor de wedstrijd: winnen! Coach Laszlo Bölöni rekende op de flitsen van Hairemans en Refaelov. Ook Lamkel Ze kwam opnieuw in de ploeg. Yatabare verhuisde naar de bank.

Ook coach Makelele moest enkele wijzigingen doorvoeren. Loties, Mulumbu en Castro-Montes begonnen aan de wedstrijd. Niels Schouterden nam plaats op de bank.

Felle start ?

Wie een felle start van Antwerp had verwacht kwam bedrogen uit. Veel inzet, maar vooral even de kat uit de boom kijken. Na tien minuten zorgde Lamkel Ze wel voor de eerste dreiging, maar Van Crombrugge pakte uit met een fantastische redding. De doelman van Eupen was nadien ook alert op pogingen van Refaelov en Hairemans.

De bezoekers speelden goed mee tot aan de zestien, maar Bolat onder vuur nemen zat er niet in. Ocansey had één van de weinige pogingen, maar zijn kopbal ging ver naast.

Naar de rust toe werd Antwerp slordiger en kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Lazare knalde nipt naast. De tijd speelde in het nadeel van de thuisploeg en dat zorgde voor heel wat nerveusiteit op en naast het veld. Veel gemekker en gezaag en ook het publiek wist niet goed hoe zich te gedragen van de spanning. Zingen of nagelbijten?

De laatste kans voor de koffie was voor Hairemans, maar de middenvelder schoot via Van Crombrugge tegen de paal. 0-0 was de ruststand.

De verlossing?

Meteen één noodgedwonge vervanging bij Antwerp. Arslanagic moest met een blessure in de kleedkamer blijven, Batubinsika was zijn vervanger.

De tweede helft was amper tien minuten bezig en we kregen al meteen twee treffers. Owusu bracht de Bosuil aan het dansen, maar een flater van Juklerod zorgde er al snel voor dat de bordjes in evenwicht stonden. Ocansey moest de bal maar binnen leggen. Wat een domme actie van de verdediger.

Antwerp bleef nu drukken en de ingevallen Batubinsika scoorde op het uur de 2-1, maar de VAR had een duwfout gezien en het feest ging niet door. Toch bleef het oppassen voor de snelle uitbraak. Van Damme moest redding brengen op de lijn of er had een achterstand op het bord gestaan.

In het slot dan maar?

Het slotoffensief van de thuisploeg begon al rond minuut 70. Op uitzondering van Bolat stond iedereen op de helft van Eupen te spelen. Mbokani scoorde nog, maar de grensrechter zag buitenspel en dus geen doelpunt. Een terechte beslissing bleek later.

Even later opnieuw een afgekeurde treffer, maar nu kwam de VAR terug op de actie én kreeg Antwerp wel de treffer. Bolingi werd zo de held van de avond!