Drie goals, twee rode kaarten, één winnaar: Juventus deelt ferme tik uit aan 'dichtste' achtervolger Napoli

03 maart 2019 22:23

Dé Italiaanse topper tussen Juventus en Napoli is een ware thriller geworden. Strijd, kansen, kaarten, plottwist... Alles erop en eraan. Maar de ongenaakbare leider trok uiteindelijk wel weer aan het langste eind met 1-2.

Na een klein halfuur leek het al een onbegonnen zaak voor Napoli: rechtstreeks rood voor Meret. Binnen het kwartier zouden Pjanic - met een heerlijke vrije trap - en Can hun namen al op het scorebord zetten.

De thuisploeg kreeg echter nog een revival in de tweede helft. Doelpuntenmaker Pjanic pakte al na twee minuten zijn tweede geel en zo was het plots weer een gelijke strijd. Het geloof kwam al helemaal terug wanneer Callejon op het uur de aansluitingstreffer tegen de netten jaagde op aangeven van Insigne.

Die laatste zou zich echter nog tot antiheld kronen... Vijf minuten voor het einde kreeg Napoli een penalty na een VAR-ingreep, maar Insigne miste dé kans op de gelijkmaker. Het bleef 1-2 tot het einde. De afstand tussen de koplopers bedraagt zo al zestien (!) punten. De kampioen van Italië is al bekend.