De druk is aanwezig bij AA Gent: "Als je de Beker wint, wil je daarna echt niet voor driehonderd man op Eupen spelen"

04 maart 2019 22:12

AA Gent zette met een zege op Zulte Waregem een nieuwe stap in de goeie richting. Play-off 1 halen blijft aartsmoeilijk, maar de Buffalo's hebben het nu wél opnieuw in eigen handen.

Door het puntenverlies van STVV had Gent aan een zege genoeg om binnen drie punten van de Limburgers te komen. Op de laatste speeldag moeten beide teams het nog tegen elkaar opnemen. "We hebben ons lot in eigen handen, maar het is natuurlijk leuk als de andere ploegen de komende weken nog punten laten liggen."

Play-off 1 is van moeten voor een club als AA Gent. "Er heerst een enorme druk binnen de club. Ik heb zelf nog maar twee keer play-off 2 gespeeld, één keer met Gent en één keer met Kortrijk. Dat is niet plezant, neen. Stel dat je die Beker wint en daarna nog een paar maanden op Eupen voor driehonderd man moet spelen, dat wil je echt niet."

Misschien wilden we het te graag -Brecht Dejaegere

Het werd toch nog spannend, daar in Waregem na de Gentse voorsprong. "We hadden veel sneller de match in een beslissende plooi kunnen leggen", ging de middenvelder verder. "We waren geduldig en hadden de kansen wel, maar vaak was de laatste bal niet goed genoeg. Misschien kwam het ook doordat we het zó graag wilden."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.