Heet de beste verdediger ter wereld Virgil Van Dijk? "Roep hem uit tot Speler van het Jaar" & "Grote meneer in een kinderspel"

04 maart 2019 10:52

De onbetwiste Man van de Match in de Merseyside Derby: Virgil Van Dijk. Liverpool zag de Nederlandse verdediger opnieuw domineren én in de studio van Sky Sports ging analist en ex-Liverpoolverdediger Jamie Carragher wel heel ver in zijn lofzang.

"Van mij mag hij uitgeroepen worden tot Speler van het Jaar", meende Jamie Carragher. "Het is misschien nog vroeg, maar kijk gewoon naar zijn onwaarschijnlijke prestatie van vandaag. Als hij niet op het veld staat, verliest Liverpool die match."

Niet de eerste keer dat hij zo belangrijk is voor Liverpool... "Van Dijk lijkt op een grote meneer in een kinderspel. Hij staat tegen een paar van de beste aanvallers in Europa, maar laat alles er zo simpel uitzien én hij kan zelfs nog een paar versnellingen hoger schakelen. Het is alsof hij niet eens volop getest wordt."

"Mocht Liverpool landskampioen worden, dan is dat vanwege Van Dijk en vanwege de sterke prestaties in defensief opzicht dit seizoen", besloot Carragher. Bekijk hier ook nog een paar van de straffe statistieken van Virgil Van Dijk na de Merseyside Derby:

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Liverpool FC \\ Everton
 
 
Reacties.