Messi zien spelen? Argentijnse voetbalbond maakt hoge eisen bekend voor duel in en tegen Marokko

06 maart 2019 20:52

Sinds het WK speelde Lionel Messi geen minuut meer voor het Argentijnse voetbalelftal. Nu maakt de vedette van FC Barcelona naar alle waarschijnlijkheid zijn comeback tegen Marokko, maar dat is niet zonder een belangrijke voorwaarde.

Die nieuwbakken bondscoach Lionel Scaloni maakte vorige week zijn selectie bekend voor de oefenduels tegen Venezuela en Marokko. Een selectie met Lionel Messi die zijn terugkeer viert bij de Albiceleste. Maar die terugkeer komt er niet zomaar.

Geld en fair play

Argentinië zal Marokko bekampen in Tanger. De Argentijnse voetbalbond tracht er voor Messi alvast niet de Hel van Tanger van te maken. Zo zouden de Marokkanen meer dan een miljoen euro moeten betalen voor de komst van de Vlo en zijn makkers. 

Een andere eis was dan weer dat Messi niet te hard zou belaagd worden in het duel. Stevig tackles zijn dus uit den boze in het vriendschappelijk treffen.  In ruil daarvoor zouden de Marokkanen wel de garantie hebben gekregen dat de wereldster minstens 60 minuten op het veld zou staan zo weet Het Laatste Nieuws

En last but not least mogen noch de Marokkaanse spelers noch de fans na de wedstrijd contact hebben met Messi. Ook de lokale media mogen geen interviews afnemen. Die eis komt er naar aanleiding van de Spaanse Supercopa. Barça en Sevilla bekampten elkaar vorig jaar in Tanger en volgens de Marokkaanse krant Alakhbar vond Messi dat hij door de plaatselijke fans te fel lastiggevallen werd.

Lode Nuyts

La Liga \\ Barcelona \\ Argentinië
 
 
Reacties.