Onder de loep: de tegenstanders van de Belgische killers in de Europa League

07 maart 2019 13:20

Vanavond gaat de Europa League de achtste finales in. Salzburg en Slavia Praag schakelden Club Brugge en Racing Genk uit in de vorige ronde en nemen het nu op tegen de Europese grootmachten Napoli en Sevilla. Wij nemen deze twee opponenten voor u onder de loep.

Napoli

De Brugse boemannen van Salzburg treffen met Napoli een zware dobber. De ploeg van Dries Mertens zal ongetwijfeld een hoofddoel gemaakt hebben van de Europa League. Afgelopen zondag verloren de Napolitanen nog met 1-2 van het ongenaakbare Juventus. Napoli telt zo als nummer twee in de Serie A maar liefst zestien punten achterstand op De Oude Dame met nog twaalf speeldagen voor de boeg.

I Partenopei kwamen terecht in de Europa League na een derde plaats in hun Champions League-poule met PSG, Liverpool en Rode Ster Belgrado. In de vorige ronde kende de ploeg van Ancelotti geen enkele moeite met Zürich: ze wonnen hun heenmatch op Zwitsere bodem met 1-3, de return in San Paolo beslisten ze ook in hun voordeel met 2-0.

Sevilla

Ook de Genkse killers van Slavia Praag hebben het allesbehalve getroffen met hun loting: Sevilla is kind aan huis in de Europa League. De Andalusiërs trokken de eindwinst namelijk drie opeenvolgende keren over de streep in 2014, 2015 en 2016.

Deze jaargang speelden ze in de groepsfase tegen Krasnodar, Standard en Akhisarspor. Standard was heel dicht bij een Europese overwintering met een puike 10/18, maar Sevilla en Krasnodar deden nog beter met 12/18. In de zestiende finales stond voor Sevilla meteen een kraker tegen Lazio Roma op het programma. De Romeinen gingen eerst met 0-1 ten onder in eigen huis en in de return in het Sánchez Pizjuán werd het 2-0.

In eigen land zitten de Spanjaarden evenwel in een serieuze dip. Ze pakten amper 1/15 in de competitie en zakten weg naar de zesde plaats. Vorig weekend delfden ze nog het onderspit op bezoek bij hekkensluiter Huesca. De laatste winstpartij in La Liga dateert ondertussen van 26 januari, toen Levante met 5-0 voor de bijl ging.

Europa League \\ Red Bull Salzburg \\ Sevilla \\ Napoli \\ Slavia Praha
 
 
 
Reacties.