BREAKING: Marouane Fellaini stopt als Rode Duivel


Foto: © photonews 07 maart 2019 21:39

Marouane Fellaini maakte zopas op Instagram bekend dat hij stopt bij de Rode Duivels. De middenvelder houdt het na 12 jaar als international voor bekeken.

De Rode Duivels nemen afscheid van een icoon. Marouane Fellaini maakte donderdagavond op zijn persoonlijk Instagram-account bekend dat hij stopt bij de nationale ploeg. Fellaini speelt sinds februari in China. De 31-jarige middenvelder maakte de overstap van Manchester United naar Shandong Luneng.

Fellaini maakte op 7 februari 2007 zijn debuut voor de Rode Duivels. Toenmalig bondscoach René Vandereycken dropte hem in de basis in een oefenduel tegen Tsjechië. De Belgen gingen uiteindelijk met 0-2 onderuit maar die avond was het begin van een succesverhaal voor Fellaini én ons land. 

2 WK's, 1 EK

Na 87 interlands houdt de ex-speler van onder meer Standard, Everton en Manchester United het dus voor bekeken. In zijn periode voor het nationale elftal maakte hij 18 goals. Fellaini was ook actief op de wereldkampioenschappen in Brazilië en afgelopen zomer in Rusland. 

In Brazilië maakte hij het eerste Belgische WK-doelpunt na een afwezigheid van 12 jaar. Big Fella kopte de 1-1 tegen de netten in de openingswedstrijd tegen Algerije. Verder was hij er ook bij op het 'mislukte' EK in Frankrijk in 2016. Maar Fellaini besliste dus vandaag om aan dat knappe verhaal een eind te maken. 

België \\ Shandong Luneng
 
 
 
Reacties.