"Trots tegenover problematisch": Club Brugge zendt internationals weer uit, inclusief Vormer?

08 maart 2019 19:15

De eerste interlandbreak van 2019 staat voor de deur. Zeker voor een topclub als Club Brugge is het vlak voor de play-offs geen cadeau om de meeste sleutelspelers te moeten afgeven... Coach Ivan Leko hinkt op twee gedachten.

"Er zijn sinds dit jaar meer internationals: Vanaken, Mechele, Danjuma, Vormer, Letica, Diatta, Dennis… Dat is nu niet alleen voor ons, maar voor alle teams problematisch tijdens een interlandbreak", sprak Leko vrijdag op zijn persconferentie.

"Voor Club is dat fantastisch, want al die nationale selecties zijn een teken dat we goed werk leveren", zei Leko. "Anderzijds hebben we ook al vijf punten verloren na een interlandbreak. Maar daar hebben we onze lessen getrokken. Sowieso moeten we voor élke match na een interlandbreak 200% zijn."

Gevalletje Vormer

Aanvoerder Ruud Vormer is een speciaal geval. Hij zit opnieuw in de (voor)selectie van Oranje, maar besloot vorige keer om er tóch niet op in te gaan. "Of ik nu op hem ga inpraten? Oh, totaal niet. Ik weet hoe trots en blij hij is, dat ben ik ook op hem. De beslissing is aan hem en Koeman", aldus Leko.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Nederland
 
 
Reacties.