Ronaldo verovert nu ook de Serie A: fenomenale stats tonen aan waarom Real hem zo hard mist


Foto: © photonews 08 maart 2019 19:34

Er lijkt maar geen sleet te komen op Cristiano Ronaldo. Eerder deze week deed het krasselende Real Madrid pijn aan de ogen. De statistieken van Ronaldo tonen aan waarom Real hem zo hard mist.

Cristiano Ronaldo: de Portugees is ondertussen 34 jaar maar hij scoort in Italië als vanouds. Een overzicht van zijn fantastische statistieken voor Juventus.

Records

CR7 kickt op records. In Turijnse loondienst heeft hij in geen tijd al enkele records op zijn naam geschreven. Zo is Ronaldo samen met de Welshman John Charles de speler die het snelst 10 doelpunten scoorde in het shirt van de Oude Dame, in de Serie A weliswaar.

Over alle competities samen is Ronaldo wel de man die het snelst aan tien goals kwam in de geschiedenis van Juve. Dankzij een doelpunt tegen SPAL bereikte CR7 die knappe mijlpaal. In totaal had hij daar 16 wedstrijden voor nodig, Filippo Inzaghi deed het in 18 partijen.

Met twee doelpunten tegen Sampdoria schonk hij zijn nieuwe club de overwinning én zichzelf een nieuw record. Rui Barrios scoorde in het seizoen 1988-1989 twaalf doelpunten en daarmee was hij tot de komst van zijn landgenoot naar de Serie A de Portugees met het meeste treffers in een seizoen in Italië.

Ronaldo had om dat record te breken maar een half seizoentje nodig. Het toont aan dat de aanvaller nog lang niet versleten is.

Topschutter én assistenkoning

Ondertussen is Ronaldo weer gewoon topschutter in de Serie A, hij scoorde net als Fabio Quagliarella al 19 doelpunten. We horen en lezen vaak dat de Portugese vedette zelfzuchtig is en zijn ploegmaats de schijnwerpers niet gunt.

Dat is bij Juventus toch enigszins anders. De wereldster gaf al 8 assists in de competitie, geen speler die beter doet dan Ronaldo. Hij mag vrijdagavond zijn aantal weer proberen op te krikken tegen Udinese. Bij een overwinning zetten de Bianconeri dichtste achtervolger Napoli voorlopig op 19 punten.

Serie A \\ Juventus \\ Udinese \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.