Sels houdt het Lyon van Denayer in bedwang, Engels en Foket solide en Falcao kan niet helemaal vieren bij zijn jubileum

09 maart 2019 22:29

In de Franse Ligue 1 kwamen er vanavond vier Belgen in actie. Matz Sels en Jason Denayer stonden tegenover elkaar in Strasbourg - Lyon en Engels en Foket namen het met Reims op tegen Dijon. Chadli mocht invallen bij Monaco.

Matz Sels moest zich twee keer gewonnen geven tegen Olympique Lyon en twee keer was het Moussa Dembélé die raak trof. Voor de rust op assist van Cornet, na de rust met een strafschop.

Maar aan een dikke minuut had de thuisploeg genoeg om zich langszij te knokken. Ludovic Ajorque prikte in minuut 69 en minuut 70 en daar bleef het ook bij. Een puntendeling voor Denayer en Sels dus. Beide Belgen speelden de hele partij.

Dat geldt ook voor Björn Engels. Al na drie minuten pakte Coulibaly van Dijon rood, maar toch kon Reims het verschil niet maken. De 0-1 van Zeneli werd vier minuten later, allemaal nog tijdens het openingskwartier, uitgewist door Sliti vanop de stip. Geen goed resultaat van Engels, Foket en co tegen de derde laatste in de stand.

Dijon zag de kloof met Monaco, de vierde laatste in de stand, niet groter noch kleiner worden, want ook de Monegasken hielden het op een draw. Falcao scoorde wel in zijn honderdste match in de Ligue 1 -goal nummer 62 al- maar dat was niet voldoende voor de volle buit. Jimmy Briand besliste daar met een strafschop anders over. Chadli mocht voor de tweede week op rij invallen. Hij kreeg een dikke tien minuten.