De mogelijke gevolgen van de aanstelling van Zizou: Hazard, Bale, Ramos, Marcelo én nog een toptarget

11 maart 2019 20:21

Real Madrid heeft met de aanstelling van Zinedine Zidane ongetwijfeld een goede zaak gedaan. Niet alleen voor de sportieve resultaten op de korte termijn, mogelijk ook voor transfers op iets langere termijn.

De naam van Eden Hazard wordt vaak gelinkt aan Real Madrid, maar ook aan die van Zidane. De Franse trainer gaf al openlijk toe fan te zijn van de aanvoerder van de Rode Duivels en de bewondering is wederzijds. Zizou werd op zijn beurt dan weer gelinkt aan Chelsea toen de positie van Sarri wankel was en dat vergrootte dan weer de kans dat Hazard toch bij Chelsea zou blijven.

Het feit dat Zidane weer aan het roer staat bij 'de Koninklijke' en dat er met Courtois nog een landgenoot speelt zou hem weleens finaal kunnen overtuigen.

Ook een overstap van Christian Eriksen komende zomer werd plots weer veel realistischer. Zidane heeft ook een boontje voor de Deen, maar Real-voorzitter Pérez ondernam te weinig tijdens de vorige mercato's. Nu heeft Zidane waarschijnlijk meer in de pap te brokken...

En dat zou dan ook weer eens slecht nieuws kunnen zijn voor Gareth Bale. Die ligt niet in de bovenste schuif van de coach die de Madrilenen drie keer op rij naar winst in de Champions League leidde.

Krediet voor Pérez

Twee spelers die een beetje uit beeld zijn verdwenen sinds Zidane is opgestapt zijn Isco en Marcelo. Die laatste wordt in verband gebracht met Juventus, ofwel een hereniging met Cristiano Ronaldo. Zowel voor hem als voor Isco opent de komst van Zidane nieuwe perspectieven bij Real.

En tot slot is er nog Ramos. Die was ziedend op voorzitter Pérez omdat die Zidane liet gaan en er tijdens de transferperiodes te weinig gebeurde om Cristiano Ronaldo te vervangen. Door Zidane opnieuw in dienst te nemen heeft Pérez mogelijk weer heel wat krediet gewonnen bij de aanvoerder van zijn team.

Premier League \\ Primera Division \\ Tottenham \\ Chelsea \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.