Van der Sar wil De Ligt graag nog even bij Ajax houden en spreekt torenhoge ambities uit voor zijn club

11 maart 2019 11:38

Matthijs de Ligt is grof wild op de transfermarkt en zowat elke Europese topper zit achter hem aan. Hem bij Ajax houden wordt een aartsmoeilijke taak, maar algemeen directeur Edwin van der Sar zal al het mogelijke doen.

"Ik reageer niet op geruchten over spelers, maar het is duidelijk dat Matthijs gewild is bij Europese topclubs", zei Edwin van der Sar zondagavond bij het Nederlandse Studio Voetbal. "Die interesse is overigens logisch, want hij heeft de kwaliteiten, is een leider op het veld en zijn manier van spreken na de wedstrijden is helder."

We willen structureel opnieuw bij de top-20 van Europa gaan horen

De jonge aanvoerder van Ajax werd al in verband gebracht met Barcelona, dus makkelijk zal het niet worden om hem in Nederland te houden. "Of hij zeker vertrekt? Neen, het liefste niet. Die jongens willen graag bij een Europese topclub spelen ... Wel, laten we eens kijken of we met Ajax opnieuw een Europese topclub kunnen worden."

Ook dat is een loodzware taak, aangezien men in Nederland niet kan concurreren met de grote budgetten uit pakweg Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk. "Wat kunnen wij doen om zo'n jongens te houden? Wat we daarvoor moeten doen? Aardig zijn ... Nee, het zal ook met geld en uitdaging te maken hebben natuurlijk. We willen structureel opnieuw bij de top-20 van Europa gaan horen."

Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Fortuna Sittard
 
 
 
Reacties.