De redenen waarom een vertrek van Rutten plausibel is: contract, oude liefde en Hjulmand


Foto: © photonews 12 maart 2019 15:24

Anderlecht gaat play-off 1 uiteraard afwachten voor het een beslissing neemt over de coach voor volgend seizoen. Het lijkt immers verre van duidelijk of dat Fred Rutten gaat zijn. Dat contract van onbepaalde duur blijkt immers een idee van beide partijen.

Toen Anderlecht in de winter naar een nieuwe coach zocht - en naast Kasper Hjulmand greep - kwam Rutten in beeld dankzij het contactenboekje van Frank Arnesen. Die stond eerst evenwel niet te springen, maar zag het dan toch als een leuke uitdaging.

Vreemd contract

Hij had immers niks te verliezen, want slechter kon hij het moeilijk maken. Maar bij zijn voorstelling werden er ook twee opvallende zaken meegedeeld. Eén: het contract van de Nederlander is dus van onbepaalde duur en kan door beide partijen dus op eender welk moment verbroken worden zonder opstapvergoeding. Twee: Rutten zou zijn job als adviseur bij FC Twente - waar hij twaalf seizoenen speelde en waar hij zijn eerste job als hoofdtrainer kreeg - behouden. 

Twente en Hjulmand

Dat Twente staat momenteel tien punten los in de Nederlandse tweede klasse en de geruchten blijven aanhouden dat Rutten er zou terugkeren in geval van promotie. Daarnaast weigerde Kasper Hjulmand zijn contract bij Norsjaelland te verlengen en is de Deen deze zomer dus een vrije trainer. Het enige wat deze winter in de weg stond van een overgang was de opstapvergoeding die zijn club vroeg.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ FC Twente
 
 
 
Reacties.