Duivelsbarometer (1/2): hoe vergaat het onze centrale verdedigers bij hun club?

12 maart 2019 15:40

Vrijdag maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiematchen tegen Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart). Naar aanleiding daarvan nemen wij van maandag tot donderdag elke dag een linie van de (kandidaat-)Rode Duivels onder de loep. Vandaag: de centrumverdedigers.

Vrijdag is het zover: bondscoach Roberto Martinez maakt dan zijn selectie voor de EK-kwalificatiematchen tegen Rusland en Cyprus bekend. Wij nemen alvast de centrale verdedigers onder de loep. Wie presteert goed bij zijn club en mag hopen op een selectie? 

Toby Alderweireld

Afgelopen weekend kreeg Alderweireld rust tegen Southampton. Niet toevallig ging zijn club Tottenham bij afwezigheid van Mega Toby onderuit bij de degradatiekandidaat. Alderweireld is altijd een certitude in de selectie van Martinez. 

Jan Vertonghen

Stond wél 90 minuten op het veld in de nederlaag tegen Southampton. Het was niet meteen zijn sterkste wedstrijd maar Vertonghen zit wel degelijk in bloedvorm. Kijk maar naar zijn absolute topprestatie in de Champions League tegen het Dortmund van Axel Witsel. Net zoals zijn ploegmakker bij Tottenham is ook hij een certitude. 

Dedryck Boyata

De sterke beer verloor dit weekend dan wel voor het eerst sinds december nog eens punten met Celtic, aan onze landgenoot zal het niet gelegen hebben. Boyata verdedigde 90 minuten lang erg sterk, de bondscoach zal het graag zien. 

Jason Denayer

Denayer leverde in het CL-duel tegen Barcelona een grandioze prestatie. Hij hield samen met zijn teammakkers de nul op het bord. Lyon heeft dus nog steeds een kansje op kwalificatie in de Champions League. Momenteel staan Denayer en co op een derde plek in de Ligue 1. 

Leander Dendoncker

Bij zijn club Wolverhampton mag hij dan wel niet centraal in de verdediging spelen, Roberto Martinez verkiest een plaatsje achterin voor Dendoncker bij de Rode Duivels. Dendoncker staat nu al acht wedstrijden op rij in de basis en speelde afgelopen weekend een sterke wedstrijd op Stamford Bridge tegen Chelsea.

Christian Kabasele

Stond pas voor de tweede keer in 2019 in de basis bij Watford. Bovendien geen cadeau voor onze landgenoot: hij moest op bezoek bij leider Manchester City. Kabasele liet zich iets te makkelijk wegzetten bij de 3-0 en liet ons geen onuitwisbare indruk na.

Vincent Kompany

Stond voor de derde keer dit jaar in de basis. Voor Kompany geldt het omgekeerde dan voor Kabasele: hij kwam nooit in de problemen. Bovendien bleef de captain ook blessurevrij, iets wat Roberto Martinez bijzonder graag zal zien. 

Brandon Mechele

De uiterst betrouwbare Brugse rots in de branding kwam opnieuw in het team tegen Eupen. Mechele miste het duel met zijn ex-club STVV door een aanslepende blessure. Aan de Kehrweg heerste Mechele weer alsof hij nooit ergens last heeft gehad. Haalt Martinez hem opnieuw bij de selectie?

Zij mogen hopen

Roberto Martinez verklaarde enkele weken geleden dat hij de prestaties van Zinho Vanheusden volgt. De jonge Limburger is bezig aan een ijzersterke periode bij Standard en wie weet heeft de bondscoach wel een plaatsje vrij voor hem in de selectie. Ook Bjorn Engels is bezig aan een sterk seizoen bij het Franse Reims, de club staat momenteel vijfde in de Ligue 1. Wordt Engels beloond met een selectie voor het nationale elftal? 

Lode Nuyts

Club Brugge \\ Standard \\ Tottenham \\ Manchester City \\ Lyon \\ Celtic Glasgow \\ Wolverhampton \\ Watford \\ België \\ Reims
 
 
Reacties.