? Supporters KV Mechelen willen speler voor de Reviewcommissie roepen maar krijgen ongelijk van ex-topref

12 maart 2019 10:19

Iets voor het uur werd Jan Van den Bergh al met twee gele kaarten van het veld gestuurd, maar Beerschot Wilrijk had even goed met negen man kunnen eindigen.

Iets na de rust ging Denys Prychynenko voor de eerste keer op de bon van scheidsrechter Erik Lambrechts. In de slotfase schoffelde de verdediger ook Tainmont onderuit, maar daarvoor kreeg hij niet dezelfde straf. Volgens ex-topref Serge Gumienny had hij altijd zijn tweede gele kaart moeten krijgen.

"Dit is een flagrante overtreding. Eentje die altijd bestraft had moeten worden met een gele kaart", zei Gumienny bij Gazet van Antwerpen. "Hij had na het balvoordeel moeten terugkomen op de eerdere fout en Prychynenko zijn tweede gele kaart moeten geven."

"Ik vind het vreemd dat dit niet gebeurde. Zeker omdat het ook nog voor de neus van de vierde official gebeurde. Ik vermoed dat Lambrechts wist dat het zijn tweede zou zijn en dat hij daarom gekozen heeft om het niet te doen."

Oproep op Facebook

Het overkoepelen supportersorgaan van KV Mechelen plaatste zondag een opmerkelijk verzoek op hun Facebookpagina. Zij willen dat de reviewcommissie haar zegje doet en de speler van Beerschot Wilrijk alsnog straft. Dat kan niet volgens Gumienny.

"Ze schieten alleen in actie bij overtredingen die duidelijk bestraft moeten worden met een rode kaart. Dat is hier niet het geval. De fout verdiende zeker een gele kaart maar rechtstreeks rood zou te streng geweest zijn. Daarnaast zit je met het probleem dat de Reviewcommissie geen spelers kan oproepen uit wedstrijden met een VAR."

1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.