Fabio Quagliarella: de Benjamin Button van het voetbal


Foto: © photonews 13 maart 2019 13:44

Fabio Quagliarella maakt een ongelofelijk seizoen door bij Sampdoria. Op 36-jarige leeftijd zijn zijn statistieken beter dan ooit tevoren.

Dit seizoen slaat Fabio Quagliarella iedereen met verstomming. De bookmakers tipten voor het seizoen Cristiano Ronaldo, Mauro Icardi of Ciro Immobile als topschutter. Maar het is toch de speler van Sampdoria die momenteel het meest raak geschoten heeft.

Quagliarella scoorde afgelopen weekend nog tegen Atalanta en de zo profiteerde hij van de rustdag van Ronaldo om hem voorbij te steken. Met 20 rozen in 26 Serie A-matchen kent Quagliarella de beste periode uit z'n carrière. Vorig seizoen scoorde hij een keer minder met tien wedstrijden meer op de teller. Sinds het seizoen 2015-2016 worden zijn statistieken zelfs alsmaar beter.

Met het maken van dat twintigste doelpunt knalde de aanvaller van Sampdoria zichzelf de geschiedenisboeken in. Hij is de tweede speler ooit met die leeftijd die 20 goals heeft weten scoren op het hoogste niveau in Italië. Enkel Luca Toni deed het hem voor in 2013-2014 bij Hellas Verona.

De prestaties van Quagliarella zijn zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan. Roberto Mancini, de selectieheer van de nationale ploeg van Italië, maakt vrijdag zijn selectie bekend voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden en het is niet ondenkbaar dat hij Quagliarella oproept.

Serie A \\ Sampdoria
 
 
 
Reacties.