Brys vertelt voor het eerst wat hem kraakte vorig seizoen bij Beerschot Wilrijk: "Dat was mijn nederlaag, ik had gefaald"


Foto: © photonews 13 maart 2019 10:31

Marc Brys stond vorig seizoen nog aan het roer bij Beerschot Wilrijk en had in het midden van het seizoen zelfs een aanbod van KV Mechelen, ook al een ex-club van hem. Toch supportert hij voor de Ratten, met wie hij vorig seizoen op een haar na de promotie miste. En dat gaf hem een krak.

Brys had namelijk in oktober een contractverlenging voor vijf seizoenen getekend, maar vertrok toch naar STVV. "Ik kon de teleurstelling van de gemiste promotie niet verwerken. Dat was de enige reden. Ik ben nu al enkele jaren actief in het voetbalwereldje, maar dat ene moment in Brugge, die ene fase… Daar is iets geknakt", geeft hij toe in GvA.

"We hadden er met onze technische staf zo minutieus naar toe gewerkt, die promotie had de bekroning van onze eindeloze inspanningen moeten worden. En ik was er heilig van overtuigd dat het ons zou lukken. Zelfs na die blitzstart van Cercle in de finale. We wisten dat ze fysiek niet zo sterk stonden als wij, dat ze dat tempo van de eerste helft geen 90 minuten zouden kunnen volhouden."

Het bevrijdende doelpunt kwam er, maar dan... "Vijf minuten voor tijd vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Dat doelpunt van Tom Van Hyfte kwam niet uit de lucht vallen, he. Het zat eraan te komen. Maar dan die penalty… Ik had de gemiste promotie waarschijnlijk makkelijker kunnen relativeren als we daar kansloos hadden verloren. Maar dat was niet het geval. De deceptie was gigantisch. Ik voelde me verantwoordelijk. Dat was míjn nederlaag, ík had gefaald. Ik kon me daarna niet meer opladen."

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Sint-Truiden \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.