Voormalige Anderlecht-coryfee: "Anderlecht kan op termijn hetzelfde neerzetten als Ajax tegen Real"


Foto: © Photonews 13 maart 2019 16:00

Hij speelde meer dan 170 wedstrijden voor Anderlecht en was ooit trainer van Ajax: de Deen Morten Olsen weet dus over wat hij spreekt. De prestigieuze zege van Ajax op Real Madrid moet volgens hem een lesje zijn voor teams als Anderlecht.

De Deen Morten Olsen had het succes van Ajax natuurlijk niet zien aankomen. "Ik zou liegen als ik dat zeg. Maar het mooiste aan dit hele verhaal is niet het resultaat, maar de manier waarop: met dominant voetbal in Bernabéu. Verdedigen kan iedereen maar voetballen zoals Ajax het deed, dat vergt enorm veel", aldus Olsen in Sport/Voetbalmagazine

De nog steeds in België wonende Deen ziet mogelijkheden voor Anderlecht om de Amsterdammers achterna te gaan. "In tijden waarin geld alles lijkt te bepalen zet een club met een eigen visie zo'n fantastisch resultaat neer. Het toont aan dat als je in goede maar ook in minder goede tijden vasthoudt aan je eigen filosofie, je altijd beloond wordt."

Arnesen

Volgens Olsen ligt de sleutel tot nieuwe Europese successen bij Frank Arnesen. "Met een duidelijke visie, een hele goeie jeugdopleiding en scouting kan je succes halen. Maar en nu komt het: dat lukt niet meteen en ook niet elk jaar. Geduld is het sleutelwoord."

"Ik ben ervan overtuigd dat Frank Arnesen zo'n Ajax-structuur kan en gaat neerzetten bij Anderlecht. Maar zoals ik al zei: daar moet je geduld voor hebben en dat is iets wat men nu net niet heeft in het voetbalwereldje. Geef Frank wat tijd, anders heb je geen kans om stappen te zetten", besluit de Deen.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.