Club Brugge-killer wil Juventus achterna en waarschuwt Mertens en co


Foto: © photonews 13 maart 2019 16:54

Red Bull Salzburg staat morgenavond voor een bijna onmogelijke opdracht in de Europa League. Het Oostenrijkse team dat in de vorige ronde Club Brugge uitschakelde, verloor de heenwedstrijd met 3-0 van Napoli. Toch weigert coach Marco Rose de handdoek in de ring te werpen.

We zien de laatste weken de ene 'remontada' na de andere en dat inspireert duidelijk ook de Duitse coach. “Juventus zette gisteren de scheve situatie recht door drie keer te scoren. Misschien kunnen wij dat ook wel”, verklaarde hij tegenover Football Italia

“We zullen er alleszins alles aan doen. We spelen voor ons publiek en willen voor hen een goede prestatie op de mat leggen."

Rose beseft echter dat het moeilijk wordt, want als Napoli één keer scoort, moet de thuisploeg er al vijf maken. “We kunnen ons nog kwalificeren, maar dan zullen we toch de nul moeten houden.”

“De situatie is moeilijk, maar zullen negentig minuten lang alles geven. We zullen spelen zoals we dat anders doen en proberen om ons spel op te leggen aan de bezoekers. In Napels speelden we niet eens zo slecht, maar maakten we stomme fouten die we niet mogen herhalen.”

Ook in de vorige ronde moest Salzburg in eigen huis orde op zaken stellen. Toen verloor het weliswaar slechts met 2-1 in het Jan Breydelstadion. Thuis wonnen de Oostenrijkers overtuigend met 4-0, een score die morgenavond zou volstaan om Napoli en Dries Mertens uit te schakelen.

{INSERT_MATCHDAY}

Europa League \\ Club Brugge \\ Red Bull Salzburg \\ Napoli
 
 
 
Reacties.