Ons Pi-dag elftal (14/3): Pienaar, Pirlo, Lehmann, Wim Reijers, ...

14 maart 2019 18:01

Pi is een wiskundig getal dat gelijkstaat aan 3,14 en dan oneindig veel cijfers achter de komma. Veertien maart is de dag waarop wiskundigen, wetenschappers en andere cijferfreaks Pi-dag vieren. Ook wij vieren dit jaar mee en selecteerden een 'Pi-elftal'.

Over de opstelling waarin we ons elftal gingen zetten moesten we niet lang nadenken: de Pi-formatie. Een zuivere 2-2-2-4 in de vorm van, wat dacht u, het Pi-symbool π.

Kleine behoefte  

In doel kiezen we al meteen voor een vreemde vogel. In de herfst van zijn carrière, 40 was hij toen, verdedigde Jens Lehmann het doel bij Stuttgart. Tijdens een duel in de Champions League had hij plots last van een volle blaas en hij vond er niets beter op dan achter de boarding zijn kleine behoefte te gaan doen - pipi zeg maar.

Pi wat? Pi what? Pi quoi? Pi qué? Inderdaad. Als leider in de verdediging kiezen we voor niemand minder dan WK- en Champions Leaguewinnaar Gerard Piqué. Piqué mag uitvoetballen, het vuilere werk laten we opknappen door Jaap Stam, Japie voor de vrienden.

Het duo op de volgende rij is er opnieuw eentje met een wereldtopper en één van de mindere goden van het voetbal. Andrea Pirlo en 'Mister Pi' zelf, Jessy Pi. Pi is een Franse verdedigende middenvelder die uitkomt voor Stade Brest 29. Rugnummers 3, 14 of 3,14 waren niet meer vrij en dus ging hij maar voor de gulden middenweg: 6.

Piraat en Pippo

Een rijtje daarvoor is er plaats voor een legendarisch Belgisch-Nederlands duo. Wim Reijers is legendarisch voor zijn bekende uitspraak 'Wat Pinanti? Hoe Pinanti? Waar Pinanti? Pinanti is Pinanti'. Mermans is ook legendarisch door zijn topschuttertitels in onze competitie. Hij sloot zijn carrière af bij Merksem, de club die nu door het leven gaat als City Pirates. Hun stadion is vernoemd naar Mermans.

Centraal voorin gaan we voor een episch duo: Filippo 'Pippo' Inzaghi en Pierre 'Pi-Air' Van Hooijdonk. Goals gegarandeerd met dit tweetal. 454 in totaal. Pippo scoorde er 275 tijdens zijn carrière, Pi-Air 179.

Hun aanvoer vanop de linkerflank wordt voorzien door Steven Pienaar. De Zuid-Afrikaan die onder meer voor Ajax, Spurs, Everton en Dortmund uitkwam. Op rechts, het is misschien geen flankspeler, kiezen we voor Luis Suarez. 'El Pistolero' mocht natuurlijk niet ontbreken in dit elftal.

Zelf suggesties? Wie is jouw ideale trainer voor dit elftal? Twijfel niet en gooi ze in de comments.

Redactie

Champions League \\ Barcelona \\ Stade Brestois
 
 
Reacties.