Duivelsbarometer: hoe vergaat het onze nationale flankaanvallers bij hun club?

14 maart 2019 16:09

Morgen maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiematchen tegen Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart). Naar aanleiding daarvan nemen wij van maandag tot donderdag elke linie van de (kandidaat-)Rode Duivels onder de loep. Vandaag: de flankaanvallers.

Eden Hazard

Tja, welke superlatieven zijn nog niet gebruikt voor Eden Hazard? Dé sterspeler van Chelsea en de nationale ploeg heeft zich zeker sinds het WK in een select groepje topspelers genesteld, is met 16 goals en 11 assists aan het seizoen van zijn leven bezig en lijkt door niets of niemand meer af te stoppen. Het is stilaan het moment om die vorm te verzilveren in de vorm van een droomtransfer naar Real Madrid.

Nog opvallend: Eden Hazard zit momenteel aan 98 caps en kan dus na Vertonghen en Witsel weldra de volgende speler van de huidige generatie worden in de '100-club'.

Thorgan Hazard

Door de voorgenoemde redenen zal Thorgan altijd wel een beetje gekend zijn als 'de broer van', maar ook hij is een echte topper op zichzelf. De polyvalente aanvaller is met nu al 12 goals en 10 assists dé uitblinker van Mönchengladbach en zelfs één van de smaakmakers in de hele Bundesliga.

Dries Mertens

Mertens is een heel ander verhaal. De kleinste van de ploeg is altijd een gevestigde waarde geweest, maar kent een opvallend lastig seizoen in Napels. Goed voor 11 goals en 9 assists, dat is ontegensprekelijk enorm sterk, maar ook al 15 (!) keer op de bank gestart. Gunt Martinez hem wél nog een zekere basisplaats?

Dodi Lukebakio

Lukebakio zou volgens ons wel eens een promotie kunnen krijgen. De Jonge Duivel heeft grote stappen gezet in Duitsland en haalt in zijn debuutseizoen bij Fortuna Düsseldorf al 12 goals en 5 assists, onwaarschijnlijk. Het kan niet zijn dat bondscoach Martinez daar zomaar over kijkt.

Leandro Trossard

Eén van de grootste smaakmakers van de JPL hoeven we u natuurlijk niet meer voor te stellen. Zeker nu Pozuelo vertrekt, zal hij hét aandachtspunt van titelfavoriet Genk worden in play-off 1. Met 18 goals, 8 assists en boven-Belgisch voetbal mag hij eigenlijk niet ontbreken... En ook eindelijk debuteren?

Mirallas & Chadli

Deze twee twijfelgevallen zijn eerder al besproken in onze categorie van de flankverdedigers, lees hier meer.

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Serie A \\ Europa League \\ KRC Genk \\ Chelsea \\ Monaco \\ Bor. Mönchengladbach \\ België \\ Fiorentina \\ Napoli
 
 
 
Reacties.