Globetrotter én seizoensrevelatie in 1B: "Fabinho heeft mijn rijbewijs betaald"


Foto: © photonews 14 maart 2019 13:09

Hij arriveerde als een nobele onbekende in ons land en groeide daarna op korte tijd uit tot een doelpuntenmachine. Als Lommel straks in het profvoetbal blijft zal het dat onder meer te danken hebben aan topschutter Rocha.

Een half jaartje, langer bleef Miramar Rocha meestal niet bij een club. Bij Lommel is de Portugees een vaste waarde en hij betaalt dat met doelpunten terug. De keuze op de Limburgse club was er, na tal van omzwervingen, eentje voor zekerheid. "Ik heb  een discussie gehad met mijn vader. We moesten ons niet meer bezighouden met geld, maar met het spel. Ik moest spélen, eender waar", zei Rocha bij Sport/Voetbalmagazine.

Het ging van Portugal naar Italië, dan naar Brazilië. Uiteindelijk belandde hij bij Monaco. Hij speelde er in de jeugdreeksen samen met enkele jongens die nu bij Cercle zitten: Cardona, Tormin en Etienne. En ook met Kylian Mbappé. "We wisselden vaak af in de aanval, afhankelijk van de wedstrijd. Maar al snel had Kylian tien doelpunten in vijf matchen gescoord en werd hij doorgeschoven naar een hogere afdeling."

Hij liep er ook Fabinho tegen het lijf. De middenvelder die tussen 2013 en 2018 in het Prinsdom voetbalde en nu bij Liverpool zit. "Je rijbewijs halen in Frankrijk is enorm duur. Ik had alleen maar een stagecontract, maar omdat Fabinho het absoluut niet alleen wilde doen, heeft hij voor het mijne betaald", aldus Rocha.

Na Monaco verkaste de spits nog naar Italië en Spanje, maar ook daar werd hij telkens naar het B-team of een lagere divisie verwezen. Nu zit hij in Lommel, samen met zijn ouders. "Zonder mijn ouders was ik nooit prof geworden. Ze hebben zich opgeofferd voor mij, maar vandaag zie ik het door hun ogen: ze vinden het fijn om bij hun enige zoon te zijn. Als ze daarvoor moeten afzien, dan doen ze dat", besloot hij in het weekblad.

Lommel SK
 
 
 
Reacties.