Eindelijk nog een keer een Engelse overwinnaar in de CL? Voortekens zijn alvast gunstig na unieke prestaties

14 maart 2019 14:54

Het zijn alvast gunstige voortekens. Tottenham, Manchester United, Manchester City en Liverpool staan alle vier in de kwartfinale van de Champions League. Ze rekenden af met respectievelijk Dortmund, PSG, Schalke en Bayern.

Evenveel teams in de kwartfinale dan de voorbije vier jaar samen

Vier Engelse ploegen bij de laatste acht, het is een bijzonder puike prestatie. Zeker als je weet dat dat er evenveel zijn dan de voorbije vier edities samen. In de seizoenen 2012-2013 en 2014-2015 was er zelfs geen enkel team uit de Premier League te bespeuren in de kwartfinale. Vorig seizoen schopte Liverpool het tot de finale, waar het zijn meerdere moest erkennen in de viervoudig winnaar van de laatste vijf jaar Real Madrid.

Nog maar de derde keer ooit

Dat de helft van de acht overblijvende teams op het Kampioenenbal uit Engeland komen, is vrij zeldzaam. Het gebeurde nog maar twee keer eerder en zelfs in twee opeenvolgende jaren. In 2007-2008 en 2008-2009 waren het telkens Manchester United, Chelsea, Liverpool en Arsenal die zich bij de laatste acht schaarden. In 2008 leverde dat zelfs een Engelse finale op tussen Chelsea en Manchester United. Na strafschoppen trokken The Red Devils aan het langste eind.

Komaf met zeven jaar zonder Engelse eindwinst?

De laatste Engelse winnaar van de Champions League dateert al van 2011-2012. Toen was Chelsea de enige Engelse afgevaardigde na de achtste finales en wisten ze zelfs de Beker met de Grote Oren uit de brand te slepen na een thriller in het hol van de leeuw. De andere finalist Bayern München delfde het onderspit in de eigen Allianz Arena.

Barcelona, Juventus, Porto of Ajax

Het lijkt er sterk op dat we na al die jaren nog eens een Engels team op het hoogste schavot zullen zien eindigen. Het kwartet moet natuurlijk wel eerst nog met Barcelona, Juventus, Porto en Ajax (of zelfs met elkaar) zien af te rekenen.

Champions League \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Tottenham \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.